Інтернет-критик закликав міністерство культури стежити за фільмами

Poradi.ком.ua_6.04.2015_VhUUgNpT6H1atУ темному царстві російського кінематографа, де замість дерев ростуть погані сценарії, що живляться сльозами глядачів, а замість сонця небо висвітлює лик Михайла Кокшенова, з’явився світлий промінчик надії. Надії на те, що всякого лайна стануть знімати в рази менше.

Всім відомий інтернет-критик Євген Баженов, знайомий глядачеві під промовистим псевдонімом «Badcomedian», в одному зі своїх оглядів розніс в пух і прах ремейк всіма улюбленої комедії Леоніда Гайдая «Кавказька полонянка», знятий режисером Максимом Воронковим. Картина, і правда, вийшла дивною. По суті, це покадрово перезняті класика, з тією лише різницею, що події розгортаються в наш час, з використанням сучасних технологій. Фільм не сподобався нікому, деякі глядачі навіть виходили із залу. Найдивніше, що подібні фільми, майже не дивлячись, фінансуються міністерством культури РФ.

Так от, не щадний російський кінематограф Євген цього разу зробив особливо жорсткий огляд. Народ любить скандали і дивитися на критику, і тому відео набрало велику популярність, а в коментарях піднялася справжня хвиля народного гніву, мовляв, руки геть від класики. Зрозуміло, ігнорувати подібне було б нерозумно з боку чиновників, і тому сам міністр культури РФ Володимир Мединський відгукнувся на заклик Бэдкомедиана в «твіттері» зупинити ракову пухлину російського кіно». Так-так, зараз всі важливі рішення робляться через «твіттер». Мединський і його помічники клятвено пообіцяли, що фільми такої низької якості більше не будуть отримувати держфінансування.

А кажуть, один у полі не воїн. Насправді, вся ця історія дарує надію на те, що ми все ще можемо вплинути на наше з вами життя і на урядові рішення. Надія слабка, але вона є. Може бути, і фільми будуть краще.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями: