Горал його повадки і ореал проживання,то що треба знати мисливцеві

Naemorhedus goral або просто горал – невелике парнокопитне, жуйна тварина, схожа на козла. Горал відноситься до підродини козлов. Латинська назва можна перевести як лісовий козеня. Даний назва тварини — горал має індійське коріння. Зовні горал нагадує як свійську козу, так і більш шляхетна тварина, антилопу.

Цей тип козлов відрізняється досить довгим, витягнутим тілом (може досягати 118 сантиметрів), але невеликою висотою (максимум 75 сантиметрів у холці) і масою (до 40 кг). Специфічна форма і довжина гострих, чорних, рогів є відмінною особливістю цієї тварини. Забарвлення козлов буває зазвичай або сірим, або бурувато-рудий. Як і в інших типів сімейства козлов, на спині є темна смуга. Лапи, горло і кінчик хвоста у горалов мають світлий, майже білий, колір.

Походження даного виду тварини досі залишається загадкою, він міг статися від Capricornis sumatraensis , а міг мати окрему гілку розвитку. Вперше про козлів схожих горалов згадують від 7 до 2 мільйонів років тому.

В даний час горалов можна зустріти в гірських районах Тибету, Китаю і Кореї. У Росії цих тварин ще можна виявити в горах Далекого Сходу.

Як уже не раз згадувалося, горал мешкає в гірській місцевості (до 4000 над рівнем моря), воліючи схили гір або скелі в лісах. Горал зазвичай не віддаляється від своїх пасовищ далі, ніж на 3 кілометри. Тварина дуже спритний і швидкий, при виявленні небезпеки моментально намагається сховатися в скелях. Стрибок горалем може досягати 3 метрів. Ще однією відмінною рисою цього виду є випущення шиплячого звуку при переляку. Основною їжею горалов є трава, листя кущів, плоди різних дерев. Тварина досить невибаглива в їжі, може харчуватися навіть гілками і хвоєю.

Пасуться горалы зазвичай на самоті або невеликими стадами (максимум 6 особин). Як і у інших підвидів козлов самки з потомством більшу частину часу пасуться окремо. Шлюбний період у цих тварин настає у вересні і триває всю осінь.

Не дивлячись на високу плодючість горалов, чисельність їх постійно скорочується. Основну небезпеку тварин несуть мисливці, вовки і рисі.

За недостовірними даними, чисельність горалов не перевищує 750 голів. В даний час, з 1924 року, горал вважає рідкісним охоронюваним виглядом і занесений в міжнародну Червону Книгу. Полювання на цей зникаючий вид заборонена.