Бен Барнс

(біографія, фото, відео) Бенджамін Томас Барнс

фотографія Бен Барнс

  • Ім’я: Бен Барнс ( Бенджамін Томас Барнс )
  • Дата народження: 20 серпня 1981 р.
  • Вік: 35 років
  • Місце народження: Лондон
  • Зріст: 185
  • Діяльність: актор, співак
  • Сімейний стан: не одружений

    Бен Барнс: біографія

    Бенджамін Томас Барнс, більш відомий як Бен Барнс – британський кіноактор, зірка таких бестселерів, як «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан», «Доріан Грей», «Сьомий син» і багатьох інших.

    Він народився в столиці Англії, у досить відомій родині. Його батько Томас Р. Барнс викладав психіатрію в Лондонському королівському коледжі, а мама Тріша Барнс має всесвітню славу провідного консультанта з питань сім’ї і шлюбу, є автором безлічі друкованих видань про те, як налагодити розвалюються відносини. У Барнсов виховувався також і молодший братик Бенджаміна, Джек.

    Бен отримав чудову освіту у престижній закритій школі, після чого вступив в Кінгстонської університет. Спочатку він вивчав англійську мову і літературу, як того хотіли батьки, але в студентські роки захопився театром, перевівся на факультет драми, який і закінчив у 2004 році. Паралельно молодий чоловік виступав в Національному музичному молодіжному театрі і співав у бойз-бенді «Hyrise».

    Крім професійного вокалу, Барнс майстерно вміє грати на фортепіано і барабанній установці. До речі, разом зі своїм мальчуковым ансамблем Бен Барнс записав кілька компакт-дисків, а також брав участь у відборі до конкурсу «Євробачення» у 2004 році, в якому зайняв друге місце, поступившись тільки Джеймсу Фоксу. Пізніше артист співав сольно, і його голос можна почути навіть на декількох саундтреках до фільмів.

    Фільми

    Дебютні ролі актора-початківця припали на медичну драму «Лікарі», телевізійний серіал «Розколоте рішення» і фільм-казку «Зоряний пил», в якій він вперше в кар’єрі зіткнувся з зірками світового масштабу — Мішель Пфайффер і Робертом Де Ніро. У наступній картині, соціальній драмі «Більше Бена», Бен Барнс виконав роль російської нелегального емігранта Павла Тетерського, а його напарником виявився російський актор Андрій Чадов.

    У 2008 році на екрани виходить друга частина знаменитої казкової саги «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан». Режисер більше року не міг знайти виконавця на головну роль, а Бена побачив за кілька тижнів до початку зйомок і відразу ж затвердив без роздумів. Як згадує сам Барнс, він стрибав від щастя, коли дізнався, що отримав жаданий контракт. Мало того що, як і всякий британець, Бенджамін виріс на книгах про чарівну країну Нарнію, так він відразу зрозумів – ця картина зробить його відомим на весь світ. Так і вийшло. Пізніше Бен зіграв Каспіана в наступній частині «Хроніки Нарнії: Підкорювач Зорі».

    Вищезгадана сага дійсно змінила хід кар’єри Бена Барнса. Йому стали пропонувати дуже сильні сценарії, і актор знявся в мелодрамі «Легка поведінка», трилері «Прощання», музичної комедії «Вбити Боно», детективі «Слова» і веселою романтичній історії «Велика весілля». Ще однією зоряною роллю Барнса, після якої про нього знову заговорили у всіх куточках світу, виявився Доріан Грей з містичної однойменної картини, знятої за романом письменника Оскара Уальда.

    Пізніше на екрани виходили музична драма «Джекі і Райан», кримінальний трилер «Знає тільки Бог», касовий рекордсмен – фэнтезийно-пригодницький фільм «Сьомий син». З останніх робіт актора виділяються історична драма «Сини свободи» і телевізійний фантастичний вестерн «Західний світ», в якому разом з ним блищать норвезька зірка Інгрід Больсе Бердаль і американський актор Кліфтон Коллінз-молодший.

    Особисте життя

    Про приватне життя Бена Барнса шанувальники і особливо шанувальниці складають легенди. Йому приписують стосунки майже з усіма партнерками по спільних зйомок, наприклад, з Джесікою Біл і Тэмсин Егертон. Також вельми поширений слух про те, що актор одружений на дівчині на ім’я Мадіна, яка має українські коріння.

    Насправді Бенджамін Томас Барнс ніколи в офіційних відносинах не складався, а чутки про романи з колегами-актрисами він заперечує геть.

    Багато років актор веде благодійну роботу у фонді «Загадай бажання», через який допомагає важкохворим дітям по всьому світу.

    Фільмографія

    • 2007 — Більше Бена
    • 2008-2010 — Хроніки Нарнії
    • 2008 — Легка поведінка
    • 2009 — Доріан Грей
    • 2010 — Прощання
    • 2011 — Вбити Боно
    • 2014 — Знає тільки Бог
    • 2014 — Сьомий син
    • 2015 — Сини свободи
    • 2016 — Західний світ

    Дискографія

    • 2004 — Making Your Mind Up
    • 2004 — Leading Me On
    • 2008 — Easy Virtue Soundtrack
    • 2011 — Killing Bono Soundtrack
    • 2012 — The Words Soundtrack
    • 2015 — Jackie & Ryan Soundtrack

    Фото

    Бен Барнс