Джуд Лоу

(біографія, фото, відео) Девід Джуд Лоу Хейворт

фотографія Джуд Лоу

  • Ім’я: Джуд Лоу ( Девід Джуд Хейворт Лоу )
  • Дата народження: 29 грудня 1972 р.
  • Вік: 44 роки
  • Місце народження: Лондон
  • Діяльність: актор театру і кіно
  • Сімейний стан: розлучений

    Джуд Лоу: біографія

    Джуд Лоу народився в грудні 1972 року в родині лондонських педагогів Меггі і Пітера Лоу. Його батько – вчитель молодших класів, мати – викладачка англійської мови. Девід Джуд Хейворт був другою дитиною в сім’ї, у нього є старша сестра Наташа.

    Майбутній актор навчався у звичайній школі до 14 років, але потім батьки перевели його в приватний інтернат в Далвіче з-за знущань однокласників.

    Сьогодні сім’я Лоу володіє театральною компанією у Франції. Меггі і Пітер були завзятими театралами і підтримували прагнення сина зв’язати свою біографію зі сценою. Так, вже в 6 років він зіграв свою першу роль в дитячому спектаклі, а у віці 12 років став членом трупи юнацького театру. Після були зйомки в телепроекті, гастролі та виступи на сцені.

    Джуд Лоу: фільми

    У 1986 р. Джуд Лоу дебютував на телебаченні — він з’явився в скетчі передачі «Кишенькові гроші». У віці 17 років талановитий юнак продовжив свою телевізійну кар’єру, виконавши роль конюха у стрічці «

  • Глостерський кравець» за оповіданням Беатріс Поттер. Він кинув школу в тому ж році і приступив до зйомок в серіалі «
  • Сім’ї», зігравши підлітка Нэйтана Томпсона.

    Далі Джуд, в основному, був зайнятий на театральних підмостках протягом двох років. У 1991 р. актор знявся в телесеріалі про Шерлока Холмса. Після дебютував у постановці «

  • Найшвидші годинник у Всесвіті», яка, за версією журналу «Time Out», стала кращою театральною прем’єрою 1992 р.

    У 1994 році Джуд Лоу вперше отримав головну роль в кіно — він знявся в трилері Пола Андерсона «

  • Шопінг». В прокаті ця картина провалилася.

    Лоу повернувся в театр, з’явившись в таких постановках, як «Смерть торговця», «Живуть, як свині» і «Снігова орхідея». Брав участь у трагікомедії «Жахливі батьки» — дана робота мала скандальний відтінок: всю сцену, де його персонаж приймав ванну, Джуд Лоу грав оголеним. Ця роль принесла талановитому хлопцю перші помітні симпатії глядачів, також номінацію на премію Л. Олів’є за кращий театральний дебют.

    У 1995 році за участь у постановці «Нескромність» молодий актор був номінований на премію Тоні («Кращий актор другого плану»), премію Іена Чарльстона («Кращий актор»).

    Слідом за театральним успіхом почалася смуга перших вдалих робіт у кіно, визначила його акторське амплуа. У 1996 р. Лоу знявся в мелодрамі «

  • Люблю тебе, не люблю тебе», після послідували ролі в драмах «
  • Схильність», що оповідає про переслідування гомосексуалів в нацистській Німеччині, і «
  • Уайльд», де він зіграв близького друга і коханого поета і письменника Оскара Уайльда. Остання робота принесла Джуду нагороду Evening Standard за кращий дебют.

    У 1997 році Джуд Лоу разом з дружиною

  • Седі Фрост і кількома британськими акторами створив власну кінокомпанію Natural Nylon, яка продюсувала фільми «
  • Небесний Капітан і світ майбутнього», «
  • Екзистенція», «
  • Власність Махоуоні». Компанія проіснувала сім років.

    Лоу займався своєю кар’єрою не тільки на батьківщині, але і знімався в голлівудських фільмах. Він виконав ролі у фантастичному трилері «

  • Гаттака», комедії «
  • Музика з іншої кімнати» та ін.

    Незважаючи на те, що попередні роботи Лоу були відносно вдалі, він отримав перше справжнє визнання, знявшись у стрічці «

  • Талановитий містер Ріплі» Ентоні Мінгелли в 1999 році. У цьому трилері актор зіграв багатого марнотратника життя Діккі Грінліф.

    Стрічка мала грандіозний успіх, здобувши високу оцінку критиків і визнання глядачів. За гру у фільмі Джуд, як кращий актор другого плану отримав премію Британської Академії кіно і телебачення.

    У 2001 році за гру у фільмі «

  • Штучний розум» він був номінований на «Золотий глобус», а за роботу в драмі «Холодна гора» Ентоні Мінгелли (2003 р.) — на «Оскар», BAFTA і «Золотий глобус». До числа його кращих робіт входять фільми «
  • Красунчик Алфі, або Чого хочуть чоловіки» (2004), «
  • Вторгнення» (2006), «
  • Мої чорничні ночі» (2007).

    У світовий кінопрокат в кінці 2009 р. вийшов фільм «

  • Шерлок Холмс» режисера Гая Річі, де Джуд Лоу зіграв одного Холмса — Ватсона. За основу стрічки взяті начерки коміксів Лайонела Уигрэма. У грудні 2011 р. вийшов другий фільм про Шерлока Холмса, де Джуд виконав ту ж роль. Також він взяв участь у фільмах «
  • Побічний ефект», «
  • Будинок Хемінгуей», «
  • Шпигун» і ін

    Знаменитий актор соромиться своєї зовнішності. З радістю погоджується на ролі, які далекі від нав’язаного йому іміджу «гарненького хлопця». Якщо ж Джуд грає красеня, то воліє, щоб його персонажа вбили. Він зберігає одяг, в якої померли його герої у фільмах.

    Джуд Лоу стверджує, що в його творчій кар’єрі був лише один фільм, в якому він зіграв заради грошей – романтична драма «

  • Музика з іншої кімнати».

    Джуд Лоу: особисте життя

    Під час участі в картині «Шопінг» Джуд Лоу зустрівся зі своєю майбутньою дружиною

  • Седі Фрост. У пари народилися дочка Айріс і син Рафферті. Актриса, відома по ролі Люсі в копполовском «Дракулу», «занурилася» в домашні справи, а кар’єра чоловіка стрімко розвивалася. У Джуда не було навіть часу побути з сім’єю, тут ще з’явилися чутки про роман з Ніколь Кідман. Подружжя розлучилося у 2003 році: їхній шлюб не врятував і третя дитина, син Руді.

    Красивим був роман Джуда Лоу з

  • Сієнною Міллер, але він закінчився сумно відома актриса звинуватила коханого в зраді (нібито, у того були відносини з нянею власних дітей).

    Втіха британський актор знайшов в обіймах моделі

  • Саманти Берк. у 2009 році дівчина народила дочку Софію від Джуда, але через кілька місяців Міллер і Лоу були знову разом і здавалися дуже щасливими. На цей раз пару вистачило лише на один рік і два місяці – їх остаточний розрив відбувся на початку 2011 р.

    Навесні 2014 року у Джуда відбувся короткостроковий роман в співачкою-початківцем

  • Кетрін Хардінг, яка молодша за нього на 18 років. Пара познайомилася в Лондоні, потім вони разом поїхали до Чехії, де Лоу знімався у стрічці «Шпигун». Із закінченням зйомок закінчився і їх роман. У березні 2015 р. Хардінг народила дівчинку від англійського актора, але пара не планує відновлювати відносини.

    В інтернеті з’явилася інформація про новий роман Джуда Лоу — завидний англійська холостяк зустрічається з 29-річним доктором психології

  • Филипой Коан. Фотографи помітили пару, коли ті сідали в машину. Актор поки ніяк не прокоментував чутки.

    Джуд Лоу обожнює футбол, віддано підтримує клуб «Тоттенхем».

    Джуд Лоу: фільмографія

    • «Кинутий дитина» (1989 р.)
    • «Сім’ї» (1990 р.)
    • «Пригоди Шерлока Холмса» (1991 р.)
    • «Маршал» (1993 р.)
    • «Шопінг» (1994)
    • «Люблю тебе, не люблю тебе» (1996 р.)
    • «Схильність» (1997 р.)
    • «Уайльд» (1997 р.)
    • «Музика з іншої кімнати» (1998 р.)
    • «Остаточний монтаж» (1998 р.)
    • «Талановитий містер Ріплі» (1999 р.)
    • «Штучний розум» (2001 р.)
    • «Красунчик Алфі, або Чого хочуть чоловіки» (2004 р.)
    • «Мої чорничні ночі» (2007 р.)
    • «Шерлок Холмс» (2009)
    • «Побічний ефект» (2013)
    • «Чорне море» (2014 р.)
    • «Шпигун» (2015 р.)

    Джуд Лоу: фото

    Джуд Лоу