Ігор Нефедов

(біографія, фото, відео) Igor Nefedov

фотографія Ігор Нефедов

  • Ім’я: Ігор Нефедов ( Igor Nefedov )
  • Дата народження: 28 березня 1960 р.
  • Вік: 33 роки
  • Дата смерті: 2 грудня 1993 р.
  • Місце народження: Саратов, Росія
  • Діяльність: актор театру і кіно
  • Сімейний стан: одружений

    Ігор Нефьодов: біографія

    Ігор Нефедов — радянський актор кіно і театру, пік популярності якого припав на вісімдесяті роки XX століття. Артист знімався в картинах Микити Михалкова, Вадима Абдрашитова, Віктора Трегубовича, Родіона Нахапетова та інших відомих режисерів свого часу.

    Дитинство і юність

    Народився Нефьодов Ігор В’ячеславович в Саратові 23 березня 1960 року в творчій родині. З дитинства хлопчик вирішив стати актором, як його батько. Зі слів матері Ігоря, В’ячеслав Нефьодов і його приятель Олег Табаков під час навчання в театральному інституті вважалися найбільш перспективними студентами свого курсу. Знайомство батьків з відомим артистом допомогло хлопчику потрапити на перше прослуховування у віці 13 років.

    Ігор Нефедов

    Ігор Нефьодов | PeopleFilm

    Відомо, що позиція Табакова щодо акторів, яких він бере до себе в учні, є досить жорсткою. Тільки наявність відомої частки таланту може відкрити двері в студію, де панує Олег Павлович. У Ігоря він був. Хлопчика взяли в дитячу театральну студію Табакова, а потім і на курс до його наставнику в ГІТІС. Олег Павлович справив великий вплив на формування особистості артиста.

    Театр

    Нефьодов відомий як один з акторів легендарної «Табакерки». Але першим місцем його роботи був Центральний дитячий театр в Москві. Там Ігор виходив на сцену цілих п’ять років. У 1986 році наставник Нефедова, нарешті, отримав можливість сформувати трупу з найкращих своїх учнів. Так Ігор став актором Московського театру-студії під керівництвом Олега Табакова. Нефьодов пропрацював в цьому закладі 8 років.

    Ігор Нефедов

    Ігор Нефедов в театрі | Фенікс

    У 1993 році в актора стався конфлікт з художнім керівником театру. В результаті сварки з Табаковим Нефьодов позбувся ролі у виставі «Звичайна історія», з яким «Табакерка» повинна була відправитися на гастролі в Японію. Ігоря замінив невідомий в той час випускник Мхату Євген Миронов.

    Проблеми з художнім керівником стали причиною депресії у Нефедова, близькі впевнені, що незадовго до смерті актор прийняв рішення покинути театр.

    Фільми

    У віці 25 років Ігор вже був занесений в Радянську енциклопедію кіно завдяки тому, що зіграв помітні ролі в декількох відомих картинах, які вийшли у вісімдесятих роках. Глядачі запам’ятали його ролі Славіка в трагікомедії «Прохіндіада, або Біг на місці», також він перевтілився в Гошеві у стрічці Родіона Нахапетова «Парасолька для молодят», переконливо зіграв капітана міліції Вадима Пительникова в картині Сергія Ашкеназі «Кримінальний талант».

    Ігор Нефьодов у фільмі

    Ігор Нефьодов у фільмі «Кримінальний талант» | Кіно-Театр

    Його фото прикрашали обкладинки кращих радянських журналів про кіно, його впізнавали на вулиці і пропускали без черги в будь-які місця. Відчувши смак хороших ролей, Ігор уже не міг погоджуватись на експерименти юних режисерів. Згодом пропозицій ставало все менше, а до початку дев’яностих про актора стали забувати. Останньою роллю Нефедова став епізод в політичному детективі «Вбивство на Ждановской».

    Особисте життя

    Актор був двічі одружений. Першою його обраницею стала балерина Великого театру. Подружжя прожило разом близько року. Перша дружина залишила Нефедова заради іншого чоловіка. Артист важко переносив розрив і від туги намагався повіситися. Час вилікувало душевні рани, і в 1987 році Нефьодов одружився вдруге. Його дружиною на цей раз стала актриса Олена Казарінова. У неї була дочка від першого шлюбу, яку Ігор ростив як рідну.

    Олена Казарінова

    Олена Казарінова, дружина актора | Кіно-Театр

    У пари так і не з’явилися спільні діти, незважаючи на молодий вік обох подружжя. Проживши 7 років разом, пара ухвалила рішення на час розлучитися. Причиною розладу став характер Нефедова, його депресивні настрої у зв’язку з неприємностями в театрі сильно позначалися на самопочутті обох подружжя. У листопаді 1993 року Ігор переїхав до матері, але продовжував утримувати дружину і дочку, щодня дзвонив і часто провідував. Через місяць такого життя актор наклав на себе руки.

    Смерть Ігоря Нефьодова

    Ігор Нефьодов пішов з життя у грудні 1993 року. Йому було лише 33 роки. Причина смерті актора – самогубство. Ігор повісився у власному під’їзді на шарфі. Цю історію згадують разом з подіями 1997 року, коли актриса Олена Майорова, однокурсниця Нефедова за ГИТИСу, підпалила себе на сходовій клітці. Через кілька років загинув їхній спільний друг Євген Дворжецький, і журналісти знову стали шукати містичну зв’язок між смертю молодих акторів однієї трупи.

    Ігор Нефедов

    Ігор Нефьодов | Muzivid

    До причин смерті Ігоря Нефедова відносять цілий ряд факторів: важкий час в країні, складні відносини з дружиною, проблеми в театрі, алкоголь, відсутність ролей в кіно, безгрошів’я. Олена Казарінова розповідала, що актор намагався звести рахунки з життям через повішення, після відходу від нього першої дружини Аліни. З петлі його витягнув Андрій Смоляков, вчасно зайшов до одного в гості.

    Ігор Нефьодов у фільмі

    Ігор Нефьодов у фільмі «Полювання на лис» | Кіно-Театр

    Після того випадку ігор, зі слів дружини, з’явилася нав’язлива ідея, він погрожував, що повіситися практично після кожної сварки. Є версія, що в день смерті Нефьодов дізнався, що у Олени Казариновой, з якої вони вже не жили разом, з’явився новий коханий, що і штовхнуло його до суїциду. Похорони пройшли на Котляковському цвинтарі у Москві, пізніше поруч упокоїлася і дружина Ігоря, яка померла у 2013 році від гострого лейкозу.

    Фільмографія:

    • 1978 — П’ять вечорів — Слава
    • 1980 — Полювання на лис — Володимир Бєліков
    • 1982 — Спадкоємиця по прямій — Володя
    • 1983 — Додому!
    • 1983 — Серафим Полубес і інші жителі Землі — Микола
    • 1984 — Прохіндіада, або Біг на місці
    • 1985 — Весілля старшого брата
    • 1985 — Коли стають дорослими
    • 1986 — Парасолька для молодят — Гоша
    • 1986 — Потрібні люди — будівельник
    • 1988 — Кримінальний талант — інспектор Вадим Петельников
    • 1989 — Аварія — дочка мента — хлопець з білої «п’ятірки»
    • 1989 — Светик — Бабрыка
    • 1990 — Блукаючі зірки
    • 1992 — Вбивство на Ждановской

    Фото

    Ігор Нефедов