Олена Алимова

(біографія, фото, відео) Alena Alymova

фотографія Олена Алимова

  • Ім’я: Олена Алимова ( Alena Alymova )
  • Дата народження: 15 жовтня 1981 р.
  • Вік: 35 років
  • Місце народження: Маріуполь, Україна
  • Зріст: 170
  • Діяльність: актриса театру і кіно, режисер
  • Сімейний стан: не заміжня

    Олена Алимова: біографія

    Олена Алимова – талановитий, відданий мистецтву і творчості людей. Дівчина любить свою професію і повністю віддається їй. Її дар багатогранний: вона талановита актриса кіно, театру і реклами, сценарист і режисер, знімає музичні кліпи та короткометражні фільми.

    Олена народилася 15 жовтня 1985 року в Жданові (нинішній Маріуполь) на Україні. Мама Олени – лікар швидкої допомоги, батько – викладач історії КПРС у вузі. У дитинстві вона мріяла стати лікарем, як мама, і навіть читала перед сном велику медичну енциклопедію.

    Олена Алимова

    Олена Алимова | Акторське агентство

    Мудрі батьки виявили в підростаючій дитині творчий потенціал і порадили Олені розвивати свої здібності в цьому напрямі. З тих пір її головними пріоритетами стали музика і танці. Дівчинка закінчила музичну школу по класу фортепіано і паралельно займалася танцями.

    Після закінчення школи Олена Алимова стала студенткою Київського національного університету культури і мистецтв. Навчалася в майстерні Р. Н. Ширмана на факультеті режисури кіно і телебачення. Закінчила Кнукім у 2006 році. Під час навчання студенти брали участь у зйомках короткометражних фільмів і етюдів своїх однокурсників.

    Олена Алимова

    Олена Алимова | Акторське агентство

    Олені подобалося зніматися, у неї це добре виходило, і вона прийшла до висновку, що хоче стати актрисою. Брала участь в зйомках кліпів у відомого режисера Алана Бадоєва, потім була запрошена на роль в серіал Анатолія Матешка.

    Початок кар’єри

    У кіно почала зніматися в 2000-х роках, але першою значимою акторською роботою стала роль у 90-серійному серіалі «Джамайка», знятому у 2012 році в Києві. Її героїня Інга Самгіна – вісімнадцятирічна дочка багатих батьків, легковажна і злегка дурнувата. По ходу фільму дівчина набирається життєвого досвіду і стає розумнішою.

    Олена Алимова у фільмі

    Олена Алимова у фільмі «Джамайка» | Кіно-Театр

    Однією з найбільш пам’ятних робіт актриса називає фільм «Прикольна казка», де вона грає роль принцеси Нещасного королівства. Фільм знімався в Естонії, знімальна група складалася з естонських і українських учасників. Добра казка знята в традиціях доброго радянського кіно.

    Велику популярність у глядачів отримав фільм «Гречанка», в якому, крім Алимової знімалися Ольга Сумська, Дмитро Сова, Антон Феоктистов, Ольга Гришина, Вікторія Литвиненко-Ясиновська, Олексій Фатєєв, Олена Колесніченко, Сергій Радченко, Вікторія Булітко та інші.

    Олена Алимова у фільмі

    Олена Алимова у фільмі «Прикольна казка» | Кінокритик

    У скетчкоме «Коли ми вдома», який користується успіхом у глядачів, актриса зіграла роль маникюрщицы, захопленої собою, безтурботною блондинки Каті Толмачової. Режисер-постановник картини, відомий по шоу «Україна має талант», «Х-фактор», «Танцюють всі» — Максим Литвинов.

    Фільми

    Олена Алимова стала одним із відкриттів Одеського кінофестивалю, де була відзначена в числі інших молодих талантів. Високу оцінку отримала її режисерська робота над фільмом «Красива жінка». Це друга робота Олени Алимової як режисера і сценариста. Перша була показана в Санкт-Петербурзі, в Румунії і Греції, де також отримала нагороди.

    Фільм «Красива жінка» удостоєний особливої диплому за «оригінальність ідеї та операторську роботу». Сюжет картини про любов. Незважаючи на те, що його головна героїня знаходить любов у вигаданому персонажеві, він наповнений смисловими відтінками, у ньому багато граней, що дозволяють кожному глядачеві побачити щось хвилююче і близьке йому.

    Олена Алимова на Одеському фестивалі

    Олена Алимова на Одеському кінофестивалі | Новини Криму

    За словами самої Олени, це була творча робота, арт-хаусний проект, який дає на відміну від комерційних фільмів, широку свободу дій. Від повсякденної роботи вона відрізнялася відсутністю рамок і обмежених факторів, цікавими ракурсами і незвичайними моментами монтажу.

    Спочатку головну героїню хотіла зіграти сама Олена, але згодом, після доопрацювання сценарію, на зйомки запросили Поліна Войневич, яка була відібрана в ході кастингу і відмінно впоралася з роллю. Крім участі в Одеському кінофестивалі 2012 року, фільм був показаний на «New York filmfestival 2013», «Кінофестивалі в Белграді» та «Кіношок Анапа».

    Олена Алимова

    Олена Алимова | Keeno.tv

    Після евромайдана в Україні фільм «Красива жінка» знімається з прокату. Ймовірно тому, що головна героїня закохується в зображення Президента Віктора Януковича, який розмовляє з нею з білборда. Незважаючи на те, що це далека від політики, романтична комедія, фільм потрапляє під заборону.

    Режисерськими роботами Алимової є також короткометражний фільм «Лавсторі», більше 30 музичних кліпів для українських артистів, численні рекламні ролики. Крім цього, Олена працює в Міжнародному фонді дружби народів, багато читає, займається йогою. Музичні уподобання – опера і японські мантри, улюблений фільм – «Форест Гамп» за участю Тома Хенкса в головній ролі.

    Особисте життя

    Про своє особисте життя актриса не поширюється, чи є у неї чоловік, невідомо. Дівчина любить подорожувати, воліє незапланований відпочинок і спонтанні поїздки. До курортних романів відноситься з обережністю. Вважає, що для того, щоб зблизитися з людиною, потрібно більше часу. Олені, щоб довіритися чоловікові, потрібно відчути і зрозуміти партнера.

    Олена Алимова

    Олена Алимова | Новини Криму

    Незважаючи на амплуа легковажною блондинки, гола вона знімалася всього один раз в 2009 році у фільмі «Мудаки. Арабески». Навіть фотографії в купальнику рідкість, хоча актриса любить розміщувати свої фото в соціальних мережах.

    Фільмографія

    • 2005 Міф про ідеального чоловіка (ТБ) (Даша)
    • 2005 Розлучення і дівоче прізвище (міні-серіал) (Інга)
    • 2006 Повернення Мухтара 3 (серіал) (Ольга)
    • 2006 Кривавий круг (серіал) (стюардеса)
    • 2006 Театр приречених (серіал)
    • 2007 Якщо ти мене чуєш
    • 2007 Колишня (серіал) (Саша)
    • 2008 Донечко моя (ТВ)
    • 2008 Прикольна казка (Принцеса Нещасливого королівства)
    • 2010 Кончена (короткометражний)
    • 2010 Мудаки. Арабески
    • 2012 Джамайка (серіал) (Інга)
    • 2012 Кузня зірок 3 (серіал)
    • 2013 Поцілунок! (серіал) (Богдана)
    • 2013 Жіночий лікар 2 (серіал) (Аріна Бєлова)
    • 2014 Коли ми вдома (серіал) (Катя)
    • 2014 Брат за брата-3 (серіал) (Аліса)
    • 2014 Гречанка (серіал) (дочка Софії)
    • 2014 Пляж (серіал) (перукар)
    • 2014 — 2015 Коли ми вдома (серіал) (Катя)

    Фото

    Олена Алимова