Сосо Павліашвілі

(біографія, фото, відео) Йосип Павліашвілі

фотографія Сосо Павліашвілі

  • Ім’я: Сосо Павліашвілі ( Йосип Павліашвілі )
  • Дата народження: 29 червня 1964 р.
  • Вік: 52 роки
  • Місце народження: Тбілісі
  • Зріст: 178
  • Діяльність: співак, композитор, актор
  • Сімейний стан: одружений

    Сосо Павліашвілі: біографія

    Сосо Павліашвілі, повне ім’я якого Йосип, дуже популярний грузинський і російський співак і актор. Самими знаменитими його піснями є «Радувати», «Я і ти», «Помолимся за родителей». Яких тільки прізвиськ, епітетів і титулів він не отримував від гарячих шанувальниць! Павліашвілі називають королем східної музики, лицарем гір, ангелом-охоронцем, камертоном Грузії…

    Народився Сосо в грузинській столиці Тбілісі, в сім’ї архітектора Раміна Йосиповича та домогосподарки Ази Олександрівни. Ще дошкільням хлопчик поступив в музичний навчальний заклад, де почав освоювати скрипку. Наполеглива праця і багатогодинні заняття дали швидкий результат: дуже скоро маленький музикант почав виступати на обласних і республіканських конкурсах і фестивалях.

    Скрипка насправді захопила Йосипа, тому після закінчення музичної та загальноосвітньої шкіл він вступив в Тбіліську консерваторію, саме за напрямом скрипкової гри. Але під час обов’язкової служби в армії Сосо трохи відійшов від класичної музики і долучився до естраді. Тому після отримання вузівського диплому він влаштовується в вокально-інструментальний ансамбль «Іверія».

    Пропрацював молодий чоловік там лише рік, тому що одного разу йому довелося відкласти інструмент в бік і підійти до мікрофону. Це сталося в Канаді, в рамках концерту, присвяченого Зимовим Олімпійським іграм у Калгарі. Сосо представив на суд публіки своє виконання легендарної грузинської пісні «Суліко», і це виступ буквально вразило всіх присутніх.

    Незабаром він уже як сольний артист отримує гран-прі на вокальному фестивалі в Юрмалі і поступово набирає все більшу популярність. Примітною особливістю репертуару Сосо Павліашвілі є те, що до переважної більшості своїх шлягерів він пише музику самостійно, лише зрідка вдаючись до послуг найзнаменитіших російських і грузинських композиторів.

    Пісні

    Успіх шлягерів Сосо Павліашвілі полягає в тому, що він належить до нечисленних виконавцям, здатним через спів висловити сильну пристрасть, ніжність, любов саме з чоловічої позиції. Перший студійний альбом артиста «Музика друзям» вийшов в 1993 році і відразу ж привернув до нього увагу жіночої аудиторії. Наступні платівки «Співай зі мною» і «Я і ти» тільки зміцнили його популярність.

    Всього на сьогоднішній день Сосо Павліашвілі випустив 8 повноформатних альбомів, на кожному з яких присутня любовна лірика, душевні тексти і ніжні романтичні мелодії. Такі хіти, як «Радувати», «Я і ти», «красиво», «Небо на долоні», «Я не окликну тебе по імені», ставали великими хітами. Між іншим, Сосо нерідко виступає в дуеті з іншими зірками.

    Наприклад, разом з Любов’ю Успенської він виконував пісню «Сильніше ніж раніше», з Леонідом Агутіним хіт «Якихось тисяча років», а в парі з Ларисою Доліною співав душевну композицію «Я тебе люблю».

    Фільми

    Спробував Сосо Павліашвілі свої сили в кінематографі. Причому це було не тільки участь в форматі камео, що буває у багатьох музикантів. Він грав повноцінні ролі в комедійному сіткомі «Татусеві дочки», іронічному серіалі «Свати», кримінальному фільмі «Льодовиковий період».

    Але більше всього на рахунку співака святкових музичних казок, таких як «Найновіші пригоди Буратіно», «Королівство кривих дзеркал», «Нові пригоди Аладдіна» і багатьох інших.

    Особисте життя

    Сосо Павліашвілі не є завсідником сторінок жовтої преси. Навпаки, якщо про нього пишуть, то в основному про творчість: як про співака, композитора та актора. Справа в тому, що в житті грузинського вокаліста було лише три жінки, і ніяких сторонніх романів.

    Першою дружиною знаменитого співака була Ніно Учанейшвілі, з якою Сосо підтримує теплі дружні відносини і після розлучення. Тим більше, що цих людей об’єднує спільна дитина, син Леван. Первісток Павліашвілі, до речі, не пішов по стопах батька. Він закінчив Суворовське училище, потім військовий університет і став військовослужбовцям.

    Другий любов’ю Йосипа була естрадна зірка Ірина Понаровська. Офіційної угоди вони не укладали, а кілька років прожили у фактичному шлюбі. А з 1997 року Павліашвілі живе разом зі співачкою Іриною Патлах, від якої у нього є дві улюблені дочки – Єлизавета і Сандра. Сосо і Ірина жили цивільним союзом протягом 17 років, а в 2014 році прямо зі сцени, на якій він виступав, співак зробив своїй коханій пропозицію вийти заміж.

    Дискографія

    • 1993 — Музика друзям
    • 1996 — Співай зі мною
    • 1998 — Я і ти
    • 2001 — Про мою любов
    • 2003 — Чекає тебе грузин!
    • 2005 — Кращі пісні для Вас
    • 2007 — Згадуйте грузина
    • 2010 — Східні пісні

    Фільмографія

    • 1997 — Новітні пригоди Буратіно
    • 2002 — Льодовиковий період
    • 2003 — На розі біля Патріарших—3
    • 2004 — ті, що Втратили сонце
    • 2007 — Королівство кривих дзеркал
    • 2007 — Татусеві дочки
    • 2009 — Золотий ключик
    • 2010 — Новорічні свати
    • 2011 — Поцілунок крізь стіну
    • 2011 — Нові пригоди Аладдіна

    Фото

    Сосо Павліашвілі